Uitnodiging maken voor het 40 jarig huwelijk


Uitnodiging maken voor het 40 jarig huwelijk

Een belangrijk onderdeel van een geslaagd huwelijksfeest, is een passende ‘uitnodigende’ uitnodigingskaart maken en versturen. Maar hoe doe je dat precies en waar moet je om denken? Waarschijnlijk kun je, als je dit leest, wel wat goede tips gebruiken voor het maken van een leuke uitnodigingskaart. Met deze post proberen we jou de goede richting op te helpen met handige tips, ‘do’s and dont’s’ en andere leuke trucjes. 


Een uitnodigingskaartje maken

Bij het maken van een uitnodigingskaartje voor een huwelijksfeest, is het belangrijk dat je het persoonlijk houdt/ maakt. Zo kun je bijvoorbeeld op de voorkant van het kaartje een foto plaatsen van het huwelijkspaar 40 jaar geleden. Zo heb je meteen een leuke introductie te pakken, en bovendien blijft het grappig om een huwelijkspaar in huwelijkskledij van 40 jaar terug te zien. Op de voorkant kun je ook een tekst kwijt zoals bijvoorbeeld de datum van trouwen, en de namen van de bruid en bruidegom.

Vervolgens ga je verder met de uitnodigingstekst aan de binnenkant van de kaart. Belangrijk is om te vermelden waar het feest wordt gehouden, wanneer en een tijdstip. Wanneer je een cadeautip kwijt wilt, kan dat hier ook. Als je het liefste geld ontvangt, kun je het welbekende envelopje ergens afbeelden.

Wie vraag ik op mijn feest?

Veel zal afhangen van de locatie van het feest. Huur je een grote zaal of andere mooie accommodatie? Dan kun je heel wat mensen kwijt. Hou je het bescheiden en vier je het bijvoorbeeld thuis in de tuin? Dan zul je moeten filteren. Jij weet zelf het beste en als geen ander wie tot jouw dierbaarste kring horen. Denk hierbij uiteraard aan goede vrienden, familie, buren en collega’s.

Waar vind ik leuke uitnodigingskaartjes?

Als je liever een kaartje koopt dan zelf maakt kan dat natuurlijk ook. Zelf een kaartje maken is immers veel werk, denk alleen maar aan het afdrukken er van. Wel eens van Greetz gehoord? Hier vind je heel veel leuke standaard en minder standaard 40 jarig huwelijkskaartjes waarmee jij alleen al met de uitnodiging de show steelt. Een standaard kaartje is misschien wat minder persoonlijk dan een zelfgemaakte, maar wel een boel minder werk! Wil je de leuke kaartjes van Greetz bekijken? Kijk dan even hier.

40 jarig huwelijk uitnodigingskaart

Telefonische uitnodiging

Geen zin in al die drukte van kaartjes maken? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een telefonische uitnodiging doen. Oke, het is wel wat saai en degelijk, maar het scheelt ook een hoop gedoe. Eén ding is zeker, een uitnodigingskaartje valt gegarandeerd beter in de smaak dan een telefonische. Wij zouden daarom zeker een uitnodiging op kaart aanraden.