40 jarig huwelijk liedjes


40 jarig huwelijk liedjes

Wat is er nou leuker dan bij een 40 jarig huwelijk een mooi lied te maken voor het huwelijkspaar? Vaak is er tijdens een huwelijksfeest de gelegenheid om op een daarvoor aangewezen podium stukjes voor te dragen geadresseerd aan het huwelijkspaar. Gedichten, leuke verhalen en ook huwelijksliedjes zijn hierbij zeer gangbaar. Misschien ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je opzoek bent naar leuke tips voor een geschikt huwelijkslied. Hieronder willen we je daarom met enkele handige trucs de goede weg ophelpen. 


Het 40 jarig huwelijkslied maken

Het maken van een geschikt, ludiek en leuk 40 jarig huwelijkslied is bepaald geen sinecure. Waar moet je beginnen? Wat moet er in het lied? Hoe verwerk ik er humor in? Dit zijn veelgestelde vragen die zich al voordoen nog voor dat je begint met het huwelijkslied. Ook kan er veel tijd in gaan zitten, zeker als je het lied een beetje persoonlijk wil maken. Dit is wat ons betreft overigens wel een must, want dát is nou juist wat een lied zo leuk maakt. Hieronder onze tips voor jouw huwelijkslied. 

♦ Maak een eenvoudig, makkelijk mee te zingen liedje
♦ Zorg ervoor dat er in het lied geneuried wordt
♦ Bedenk een simpel en eenvoudig refrein
♦ Gebruik leuke en korte zinnen in het huwelijkslied
♦ Maak het persoonlijk, en verwijs naar recente gebeurtenissen
♦ Sluit af met een knaller die aanzet tot nadenken

huwelijkslied

De tekst voor het lied bedenken

Wat kan helpen bij het bedenken van een goede tekst voor het lied, schrijf je voor je begint enkele punten op die je erin wil verwerken. Eventueel op chronologische volgorde van het levensverloop van het huwelijkspaar. Zo werk je van het begin naar het heden. Uiteraard komt er tussen ieder couplet een pakkend refrein die lekker meezingbaar is.

Wanneer zet je het lied in?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je het lied niet meteen aan het begin van de dag voordraagt. Niemand is dan al volop in de stemming om dan al mee te zingen, dus het lied zal dan zijn uitwerking missen. Zorg ervoor dat je goed timet! Het beste is om het lied voor te dragen wanneer de drank al rijkelijk heeft gevloeid. Zo weet je zeker dat je de zaal ‘mee krijgt’.

Het komt er dus op neer, dat als je een geslaagd huwelijkslied wilt maken, je dit het beste persoonlijk kunt houden. De persoonlijke factor maakt een lied leuk, datzelfde geldt wanneer je een huwelijksgedicht wilt maken. We wensen je veel succes bij het maken van een leuk lied, en hopen je met dit artikel van wat leuke inspiratie hebben kunnen voorzien!