40 jarig huwelijk gedicht


40 jarig huwelijk gedichten

Onmisbaar op een huwelijksfeest van wat voor jubileum dan ook, zijn natuurlijk gedichten die gericht zijn aan het huwelijkspaar. Gedichten brengen humor op een feest, en zijn in feite korte, soms ontroerende verhalen aan het huwelijkspaar. Vaak is er op een feest dan ook ruimte om ‘stukjes’ te doen, zoals gedichten, liederen en soms gewoon een verhaal. Hieronder willen we je een paar tips geven om een geslaagd gedicht te maken voor het 40 jarig huwelijk. We hopen je hiermee te inspireren, en alvast een stukje op de goede weg te helpen. 


Tips voor een leuk 40 jarig huwelijk gedicht

Hieronder vind je een paar tips om jouw gedicht tot een geslaagd gebeuren te maken, wees er immers op voorbereid dat je voor een volle zaal zal staan. Het laatste wat je dan wil is afgaan, niet waar?

♦ Tip 1, Een gedicht hoeft niet te rijmen
Iets wat men wel vaak denkt, maar helemaal niet per se nodig is, is dat gedichten moeten rijmen. Waarschijnlijk is dit iets wat we als kind al meekrijgen, om dat gedichten die rijmen makkelijker te begrijpen en waarschijnlijk ook te onthouden zijn. Beperk je dus niet per se tot een gedicht wat rijmt, dit maakt het meteen al een stuk gemakkelijker.

♦ Tip 2, gebruik korte en bondige regels
Probeer korte, bondige en begrijpbare regels te formuleren. Maak er dus geen lang betoog van, maar hou het liefst kort en persoonlijk. 

♦ Tip 3, Gebruik alinea’s 
Gebruik in je gedicht alinea’s, zo ongeveer na elke 4 regels. Dit houdt het gedicht voor jou zelf leesbaar en overzichtelijk. Ook voegen ze stille momenten aan het gedicht toe, wat de luisteraar tijd geeft om na te denken. 

♦ Tip 4, maak het gedicht persoonlijk
Een persoonlijk gedicht is net als een persoonlijk cadeau natuurlijk veel leuker dan een standaard stukje tekst. Dit kun je natuurlijk doen door dingen uit het 40 jarig huwelijk naar voren te halen. Zoals situaties waar het huwelijkspaar zich voor schaamt. Het leukste is om iets in het gedicht te plaatsen waarmee men in de zaal allemaal bekend is. Als je een grap formuleert, maar niemand begrijpt het is het effect natuurlijk weg. Ook is het leuk om tijdens het gedicht foto’s te tonen op een groot scherm. 

♦ Tip 5, Plaag het huwelijkspaar
Om de lachers in de zaal op je hand te krijgen, mag je het huwelijkspaar best een beetje klieren met plagerige zinnetjes. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Shopt de vrouw veel? Heeft de man vaak boetes? Jij weet het beste wat er speelt bij het huwelijkspaar. Maak daar dankbaar en leuk gebruik van en haal het duo eens even lekker door de mosterd. 

huwelijksgedichten

Een voorbeeld gedicht voor het 40 jarig huwelijk

Hieronder vind je een klein voorbeeld van hoe een huwelijksgedicht er uit zou kunnen zien. Uiteraard ben jij veel beter in dichtten als wij! Gebruik daarvoor onze tips die hierboven staan. Zo ben je gegarandeerd dat jouw gedicht geslaagd wordt gepresenteerd! Veel succes alvast..

Al 40 jaar samen in het getrouw
Jullie huwelijk is zo stevig als een flatgebouw
Op naar de volgende 40 jaar
En dus nog 4 decennia met elkaar.

Jullie steunen elkaar door goed en slecht
Als de één zwak is, is het de ander die vecht
Jullie hebben goede en mindere tijden gekend
Maar belangrijk is dat je ondanks alles nog samen bent.

Lieve …. en …., ga vooral zo door
Want dan staan we over 40 jaar hier weer in koor
We wensen jullie nogmaals 240 jaar geluk
Want jullie huwelijk kan volgens mij niet meer stuk.