40 jarig huwelijk feest ideeën


40 jarig huwelijk feest ideeën 

Als je 40 jaar getrouwd bent heb je een geweldige mijlpaal in je leven bereikt. Hier hoort natuurlijk ook een geweldig feest bij. Heb jij al bedacht wat voor feest en hoe je deze gaat organiseren? Mocht je nog geen idee hebben, of twijfelen over wat voor feest dan lees je op deze pagina enkele leuke en praktische tips voor het organiseren van een geslaagd huwelijksfeest!


Een uitnodiging maken voor het feest

Ieder leuk feest staat of valt met een goede en bovendien tijdige uitnodiging. Nodig daarom alle gasten die je wilt verwelkomen op tijd uit, minimaal drie weken van te voren. Je wilt immers voorkomen dat de helft van je gasten verhinderd is door andere verplichtingen. Een uitnodiging versturen doe je natuurlijk met een leuke uitnodigingskaart. Op deze kaart zet je uiteraard de gelegenheid voor het feest –het 40 jarig huwelijk– de datum van het feest, de aanvang tijd en eventueel een cadeautip als je dat handig vindt. Leuke voorbeelden van uitnodigingskaarten voor een 40 jarig huwelijk vind je hier.

Gouden ringen wenskaart

Tips voor een geslaagd feest

Een feest organiseren voor je huwelijk is bepaald geen sinecure. Er komt veel bij kijken en je wilt natuurlijk dat alles gesmeerd verloopt. Om te zorgen dat jij een absoluut knalfuif van een huwelijksfeest krijgt, moet je de tips hieronder vooral even lezen.

♦ Verwelkom je gasten met een hapje en een drankje
♦ Hou eventueel allebei een korte speech over jouw 40 jaar huwelijksjaren
♦ Boek ruimte in op het feest voor stukjes die mensen voor je gemaakt hebben (liedjes, gedichten enz.)
♦ Een geslaagd feest kan natuurlijk niet zonder de juiste feestartikelen en versieringen
♦ Hou het feest persoonlijk en niet te massaal, zo heb je tijd voor iedereen
♦ Huur een bandje in voor leuke muzikale begeleiding
♦ Leg een gastenboek neer zodat je gasten een leuke boodschap achterlaten

De dag na het feest

Een dag na het feest wordt je natuurlijk wakker met een enorme kater. Een mooie dag om alle ontvangen cadeaus eens rustig te bekijken en een plekje te geven. Misschien heb je wel een belevenis cadeau gekregen en kun je nu samen mooi een datum prikken voor deze leuke gelegenheid. We hopen hoe dan ook dan onze tips je hebben kunnen helpen bij het organiseren van een geslaagd huwelijksfeest.